matpepp!

jag är helt matpsycho just nu. Drömmer om mat, planerar mat, läser matbloggar, mattidningar, kokböcker, lagar mat, köper mat, äter mat. Just nu planerar jag morgondagens griljerande av min Astrid och aporna-skinka och även tillagande av julbiffar med tofu, vegansk rödbetssallad och mimosasallad. Yummie, yummie, yum!

Idag har Lo käkat samma mat som mej. En variant på indisk dhaal-gryta. Det är lyxo. Det är ju en massa grejer som en inte rekommenderas att ge före 1 års ålder, och överlag rekommenderas en ju att vara försiktig med kryddor och sånt. Hon har mest käkat örtkryddor hittills men verkar helt klart gilla när maten smakar nåt och det ska bli kul framöver att låta henne prova det mesta jag äter. Wiiie.

Ps. Tackade ja till dagisplatsen idag. Barnomsorgskvinnan var gullig. Inte alls så bister som i telefon. Bra för mitt mod att kontakta henne i framtiden också.
Ps 2. Körde förbi Los blivande dagis. Blev inspirerad av miljön. Jag vill också gå på det dagiset och leka i traktorhjul och så spanade jag in genom ett fönster på ett rum med en massa pyssel. Oh.
Ps 3. Lo fick sitt ettårs-vaccin och det gick bra. Hon blev ledsen men det gick över. När bvc-sköterskan frågar sina standardfrågor ”Äter hon? Sover hon? Hur tycker du det varit och är att vara mamma?” så blir jag påmind om hur fint det är å leva med Lo.
Ps 4. Lo vägde 11,5 kg och var 79 cm lång. Precis så lång att hon når upp på tredje hyllan på vårt skåp i badrummet, är min bedömning.
Ps 5. Jag har äntligen börjat klippa och greja för att göra något av de skivor som är kvar sen Gustav bodde här. Den skivan jag gett mej på nu är en stor rund. Det är väldigt roligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s