Earth hour

Nu var det Earth Hour här. Vi blev lite överrumplade, hade inte förberett oss på det, men har åtminstone släckt lamporna om än att både jag och Mattias sitter vid datorerna. Det var lite lurigt att nattfodra hästarna med släckta lampor men jag brukar ju skryta över mitt mörkerseende och därtill har vi världens häftigaste strålkastare på himlen ikväll.

Men jag blev inspirerad av hur SVÅRT det kändes härinne, och därför har vi nu bestämt att vi ska ha en Earth Hour per vecka. En timme då ingen el ska vara igång helt enkelt! Varken lampor eller datorer. Vi har bestämt att det ska bli en timme då Lo är vaken, så hon också får vara med om det. Jag tycker själv att det är lite spännande och kul att tex smöra mackor i mörker och hitta rätt glas i mörkret i skåparna, och jag märkte på ett par minuter här i huset att mina övriga sinnen blev skärpta, känseln i fötterna, hörseln och ögonen – månljuset blev vackrare. Jag tror Lo kommer uppskatta det och samtidigt kanske det blir bra träning för henne, eftersom hon är lite mörkerrädd.

Själv fick jag anstränga mej för att komma på vad en fördriver tiden med om en inte kan surfa, laga mat eller måla, men det är ju ett ypperligt tillfälle att till exempel sällskapsspela eller läsa eller ”bara” prata.

Men en vän varnade för att tända paraffin-ljus, då det defeats the purpose med earth hour. Det gäller å ta allt i beräkningen!

Varje onsdag mellan kl 18-19 kör vi. Nån som hänger på?

Nu ska jag dock tända lite lampor, eller iaf ett mycket starkt ljusrör, och sätta mej med lite målning och skulptering! Har värsta modellhästflowet.

Annonser

2 reaktioner på ”Earth hour

  1. Men varför går det emot earth hour att tända ljus? Är det inte elförbrukningen man vill demonstrera med att stänga ner? Jag brukar inte störas så hemskt mkt av strömavbrott här, förutom vanan att ställa nått i micron eller knäppa på vattenkokaren och säga, visst fan..

    1. Paraffin är gjort av olja, å elförbrukningen handlar ju om att vi gör av med en massa icke förnyelsebar energi – ex olja.
      Men när jag snabb-googlade så står det tex att svanenmärkta ljus är gjorda på stearin och inte paraffin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s