You may just get…

Los besök på pottan har ju varit lite periodiska. Ett tag så gjorde hon i princip alla behov på pottan då hon var hemma, och jag började tom märka att hon inte hade nåt kiss i blöjan på morgonen utan morgonkissade antingen på pottan eller i blöjan då hon vaknat. Kändes ju lovande för dygnet runt-torrhet.

Sen bad jag förskolan inkludera henne i potta-frågningen och då vände det här hemma. Hon har inte velat gå och har heller inte varit så noga med att säga till då hon är kiss eller bajsnödig.

Jag tänker att det är så, att allt går i perioder och handlar om utveckling, så jag lät det vara helt och hållet tills för ett tag sedan då vi började fråga om hon inte kunde tänka sej att vara utan blöja här hemma. Nej, nej, nej.

Men så har vi helt enkelt sagt att hon måste prova vara utan blöja, så nu har hon varit utan lite nu och då. Oftast lite halvt om halvt emot hennes vilja. Och i princip inga besök har gjorts på pottan, det har blivit kiss lite varstans i huset och bajsat har hon gjort i blöjan då hon haft den på sej.

Märkligt, men det är ju såhär, i somras och höstas gick hon rätt mycket naken, kissade på sej och började lära sej tecknen på kissnödigheten och bajsnödigheten. Nu har hon haft blöja på sej alltjämt ett tag och kanske glömt bort att ”komma ihåg att tolka kroppens signaler” sas. Oftast kissar hon på sej då hon är väldigt inne i nån lek. Idag då hon höll på med nån avancerad nattningsprocedur av en docka, i uterummet, så bara råkade det komma kiss.

 

MEN – nu då jag bett henne vara utan blöja mest hela tiden hon är hemma med oss, och hon varit hemma flera dagar nu – så kan en helt plötsligt få en helomvändning….att kiddot inte vill ha blöja alls! Inte för promenaden med vovvarna (resultat: nerkissad overall innan vi hann in) och inte heller nu då hon sover sin dagsvila. Ingen blöja!!! deklarerar hon bestämt och jag tänker inte köra över henne, ser till att sängen är preparerad med handdukar och så får vi ju helt enkelt tvätta mycket nu då. Det är GÖTT att hon VILL. Tråkigt att hon inte helt klarar av det 😉 – men så länge viljan inte blir förstörd av att det blir lite kiss i brallan (hon tycker det är JÄTTE-JÄTTE-jobbigt att ”råka kissa på sej”) så tänker jag att det är bra – hon får lära känna sin kropp och ypperlig träning på att ”hålla sej”.

Jo hon sover dagsvila och klockan är 18 -hon är påskledig och sover så mycket hon vill ;). Kom isäng vid 15-tiden och vaknar nog om en liten stund. Samma visa senaste dagarna. Hon somnar ändå vid 20.30-tiden. Det där som alla snackar om att barnen inte kan sova ”sena middagslurar” för att de ska kunna somna i tid på kvällen, gäller uppenbarligen inte Lo. Jag tänker att hon helt enkelt reglerar sin sömnmängd själv på ett ypperligt sätt. Senaste tiden har hon dock velat senarelägga dagsvilan mer och mer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s