Onsdagstradition

Det har inte blivit mycket hundträning senaste veckan. En prioriteringsfråga då jag varit borta på hästkurs.

Texas har dock levt upp och blivit riktigt smidig och springig igen, vilket ger mej känslan att jag borde vara mer chill med parkourandet och försöka anpassa mej mer till honom. Uppvärmning, bara balansträning över stora understödsytor så han inte måste skjuta rygg så mycket och inte så mycket höga höjder. Det är ju himla tråkigt på ett sätt, men å andra sidan måste jag anpassa mej till han och hans nivå på fysiken.

Men förra onsdagen var vi iväg på Björkstadens Hundklubbs viltspårsträff. Förhoppningsvis blir det en tradition denna sommaren!  Jag är ju helt spårokunnig, därför skönt att kunna åka dit och få hjälp av såna som känns vettiga OCH kunniga. Härligt! Dessutom gratis, och nära oss.
Förra veckan gick Texas ”bara” ett 100 m-spår, lätt sådant, men det var en pina då vi tyvärr lyckades pricka av flera skott på skjutbanan bredvid. Och han är ju så skotträdd. Huvvaligen. Men på tillbakavägen spårade han klockrent, då han slapp bli avbruten av skott i tid och otid. Nu var det ju kanske inte framförallt för hans skull vi åkte dit, utan för Minnas, och hon hade minsann spårat sjukt fint och säkert (trots skott 😉 ). Jättekul! Jag tror det är en superfiffig grej för Minna att göra!

Dessutom en kul familjegrej, då vi åker ut en kväll i veckan i skogen, hänger med folk och hundar kring en lägereld i några timmar, grillar korv, kissar ”bakom buskar” och så. 🙂 Lo är i sitt esse i såna miljöer, och det är fint att kunna ”ge” henne det. Lite myggbett har ingen dött av…. Imorrn är det dags igen! 🙂 Hoppas att Texas slipper skott just då han spårar, denna gång. Eller så skiter vi helt i att låta honom spåra. Som sagt, huvudsaken är ju Minna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s