hemmaträning!

JA!

Jag har påbörjat en träningstanke som jag hoppas kunna hålla månaden ut. Den involverar kroppsmedvetandeövningar o lite styrka o rörlighet.

Blir alltid lite positivt överraskad då jag tränar igen, då styrka är inblandat, efter en längre period helt utan medveten träning. Jag är inte i så kass form egentligen, och jag får nog tacka hästeriet och kanske till viss del gården för det – jag håller igång kroppen då jag fixar med foder, vatten och annat som måste fixas här. Sen har väl jobbet hjälpt till, eftersom jag sprungit i trapporna bisarrt mycket (och hoppat! inspirerad av parkourträningarna jag varit med på så brukar jag alltid hoppa – så tyst och smidigt som möjligt, sista trappsteget i varje trapp). Och förstås haft hand om förrådet.

Nå, det var inte det jag egentligen ville skriva om!

 

Det snurrade en bild med en ”Planka”-utmaning på facebook häromveckorna och jag tänker att jag ska testa utmaningen. 20 sekunder igår och idag. Det känns bra. Lagom jobbigt. Det kommer bli jobbigare ;)…

Utöver detta gjorde jag ikväll några solhälsningar och ”Trädet” (yoga-rörelse). Sedan använde jag balansboll – kände in ett bra sittande, rullade bollen fram o tillbaka och kutade och svankade i ryggen. Gjorde sedan cirkelrörelser med höfterna åt vardera håll (8 ggr vardera håll). Oj vilken aha att känna hur orörlig jag är och att även små cirklar känns obekväma pga smärta i bäckenlederna. Skyller på graviditet och efterföljande rid-inaktivitet… 8:or med höfterna (8 ggr). Sedan skottkärran (8 ggr). Drop dips med bollen mot en vägg 11×3 reps. Walk aways (ff med bollen) -oväntat jobbiga och kändes som en himla fiffig kroppsmedvetenhetsövning vad gäller bålstabilitet! Och så försökte jag med ”Knees up” men fick inte till det -återkommer till den övningen senare då jag kan få till tekniken. ”Ball drag” som var en skön övning, även den bra för kroppsmedvetenheten och muskelkontrollen i magmusklerna ”under förlängning” (excentrisk).

Sen avslutade jag med en Feldenkraisövning som jag blivit kär i. Länkar till den i ett nytt inlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s