Den dryga veganen i lunchrummet

Alltså jag måste verkligen akta mej noga för att inte bli den dryga veganen i lunchrummet på jobbet, ibland. Idag var en sån typisk dag då pölsa och haggis kom på tal. Flertalet personer som deltog i samtalet höll med om att inälvsmat är så äckligt. Jag försökte påtala att om en ändå ska äta djur så är det ju bra om en använder allt: och vad är egentligen skillnad på det röda köttet och inälvorna? Hur ställer ni er till korv och annat ”kött” som också är en massa biprodukter (ej särskilt stor andel rött kött)? (på den frågan blir alla tysta o samtalet tar en annan vändning. Och jag är tyvärr ofta snabb med att hänga med på vändningen: jag vill inte göra någon obekväm egentligen men tycker faktiskt att folk rent allmänt är så JÄVLA KORKADE! Alternativt omedvetna?)

Någon hade ätit kycklinglever-gryta med hela små levrar och det hade tydligen varit jätte-äckligt – jag funderade (sa ej högt) kring det faktum att människor verkligen måste STÄNGA AV sina hjärnor för att stå ut med att äta sådant här. Om det de äter LIKNAR det de faktiskt äter – så är det genast äckligt. Gud nåde den lever som ser ut som en lever. Från en riktig fågel. Dom som tillreder maten måste ju ha vett att hacka upp eller mixa den så att en kan fortsätta leva i villfarelsen att det bara är mat, uppstånden ur marken liksom en paprikaplanta, ämnat för att sättas i ens mage, inte bli smärtsamt medveten om sanningen…

Jag tänker: kanske är det här äcklet till att äta tex lever, hjärta, lungor, en ganska sund inställning? Kanske är vår känsla av att rött kött är så himla bra i jämförelse med inälvsmaten, bara en socialisering? Nåt vi lärt oss?

Och så tänker jag återigen hur otroligt, otroligt viktigt det är att vi från tidig ålder får lära oss var det vi äter kommer ifrån. Att vi får sanningen från första början. Detta var en livs levande ko, som egentligen hade lika stor rätt som du att leva, men nu är den död och du äter upp den. Den här kycklinglevern är faktiskt en lever från en kyckling, som antagligen levde under skit-vidriga förhållanden för att den där jävla levern skulle bli så stor och ”god” som möjligt, och den dog för att du skulle kunna äta den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s