Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek. Eller om Roy Andersson.

Har ni läst Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek? Av Lena Andersson?

Ahja, om ni har så tycker ni kanske detta är lite roande: Roy Andersson är Hugo Rask. Fast roligast blir det faktiskt då Nanna Johansson tar sej an nyheten. För er som inte läst boken så tycker jag det är dags :-).

I den kan en bland annat hitta briljanta stycken som detta:

”Efter en vecka kunde hon inte hålla sig utan skrev ett sms: ´Läser Camus. Revolution är oförenlig med människans hjärnas funktionssätt. Det vill säga med människan. Vi klarar inte av att hantera revolutionens inneboende absolutism och plötslighet. Allt människan gör sker gradvid. Alla insikter hon gör, alla tankar, allt som händer och sägs ingår i processer, lager på lager av gjorda erfarenheter. Själva livet levs gradvis, per definition, och medvetandet är gjort sådant, per evolution. Kärleken söker vi oss till för att känna att någon ser oss.´”

Eller:

”Det hade inte avtalat att träffas efteråt och hon ville inte utsätta sig för svaret att han inte kunde. Hon måste visa sin självständighet även om hon då gick miste om ett möte. Hon fick inte vara den undergivna hund hon kände sig som. Behavioristiskt autonom om än fenomenologiskt hund.”

Eller:

”Paradiset var en logiskt nullitet eftersom liv var friktion och friktion endast kunde försvinna med döden. Livet bestod bara av eviga små nu då man inte orkade göra det man ville göra.”

Ja, briljant eller hur? Läs!
Och betänk sedan det fantastiska i Roy Anderssons inställning till alltihop. Att han inte ens läst boken…. Haha. Eller kanske mer det ironiska?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s